castells
Ara Castells 15/05/2023

Vilafranca se suma als nou pisos

Els verds descarreguen el seu primer 3 de 9 amb folre de la temporada

1 min
3d9f dels Castellers de Vilafranca

Les Fires de Maig són un dels grans punts d’inici de temporada dels Castellers de Vilafranca i aquest any s’ha tornat a plasmar. Aquest diumenge han completat el seu primer castell de 9 de l’any –el 3 de 9 amb folre– i se suma als Minyons de Terrassa com a colla de nou aquest 2023. A més, hi han sumat el primer i pilar de 7 amb folre que es veu aquest curs. Els han acompanyat els Xicots de Vilafranca, amb els seus primers 5 de 7, 3 de 7 amb agulla i pilar de 5 de l’any.

Estrenes i nova gamma de 8

Aquest cap de setmana hem viscut les estrenes de diverses colles en castells de vuit. Lleida ha viscut el primer 4 de 8 amb l’agulla de l’any, de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a més del seu primer folre amb el 2 de 8. També han ampliat gamma de vuit la Jove de Tarragona i els Castellers de Barcelona, que han completat els seus primers 3 de 8.

Així mateix, els Castellers de Sants, Xiquets de Reus, Marrecs de Salt, Castellers de Sant Cugat i Xiquets de Tarragona s’han estrenat amb els vuit pisos –amb el 4 de 8–, del qual els tarragonins hi ha sumat el 3 de 8.

Primer castell de 7 esquerdat

Ens trobem tot just en el primer tram de la temporada i ja hem viscut l’estrena d’un nou pis d’una colla. La Colla Castellera de l’Esquerre de l’Eixample –coneguts com a Esquerdats– van completar el seu primer 4 de 7 de la història, que van descarregar després d’un intent previ.

stats