EDUCACIÓ
Comarques Gironines 09/01/2020

La mobilització evita que es tanqui la línia de P3 a l’Escola Balandrau

Els pares demanen que es garanteixi la continuïtat de l’escola

Maria Garcia
2 min
Alumnes de l’Escola Balandrau davant la seu de la Generalitat  a Girona ahir al matí.

GironaL’Escola Balandrau de Girona continuarà almenys un any més. Així ho ha comunicat el departament d’Educació a la direcció del centre, reconsiderant la primera decisió provisional de tancar l’única línia de P3 el curs vinent. “Per tant, l’escola continuarà amb vida”, ha celebrat Xevi Millón, el president de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA). Tot i això, pares i alumnes van mantenir la mobilització que tenien prevista per ahir al matí i van traslladar l’activitat lectiva davant la seu de la Generalitat a Girona, que durant unes hores es va convertir en un pati d’escola.

“Volem que la conselleria ens escolti i es comprometi a no tancar cap línia ni l’any vinent ni el següent”, va reivindicar Millón, que considera que el departament no hauria “d’improvisar”. “Ensenyament no pot anar trampejant i decidint d’un any per l’altre que tancarà línies. Hauria de fer un estudi, valorar-ho amb temps i escoltar les diferents parts implicades”, va defensar.

Per això la comunitat de l’escola reclama que se’n garanteixi el futur i adverteix que estarà amatent a les decisions que prengui la conselleria i que podrien implicar el tancament d’una línia a les escoles Montfalgars i Marta Mata (també a Girona), tal com els va informar fa unes setmanes. Fonts d’Educació afirmen que “ho estan estudiant” i que “no hi ha cap decisió presa”.

En el cas de la Balandrau, i segons l’AFA, la conselleria havia al·legat dos motius per tancar l’única línia de P3: la baixada de la natalitat i el fet que l’escola estigui en barracons. “No ens hem queixat mai pel fet d’estar en barracons ni hem dit mai que fos un impediment”, va recalcar Millón, que també va recordar que tenen un estudi demogràfic segons el qual el barri de Domeny, que és on està situat el centre, “és una de les zones de la ciutat de Girona amb més previsió de creixement”.

Llista d’espera

A més, el president de l’AFA va recordar que cada any hi ha llista d’espera d’alumnes i que no tindria sentit tancar-la. “És un centre que treballa a partir dels interessos dels alumnes, que intenta respectar l’evolució i el creixement de cada infant de manera individualitzada, i és l’única escola pública que té una aula Montessori”, va subratllar Xevi Millón.

El 20 de desembre passat Educació va comunicar a la direcció de l’escola que preveia tancar la línia de P3 el curs vinent. Des de llavors, per impedir-ho, les famílies s’han mobilitzat amb diverses protestes i campanyes per les xarxes, i més de 4.000 persones van firmar un manifest de suport a la continuïtat del centre. En un comunicat emès ahir, l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’escola van agrair el suport rebut de l’Ajuntament de Girona, partits polítics, escoles i associacions. “Estem convençuts que tots han estat clau per a la revocació de la decisió”, afirmen les famílies dels alumnes.

stats