Bàsquet - NBA

Memphis eleva Marc Gasol a categoria d'icona

Els Grizzlies retiren la samarreta
amb el dorsal 33 de l’exjugador català

2 min
Marc Gasol, durant la cerimònia

BarcelonaEl bàsquet català va viure la nit de dissabte a diumenge un moment històric gràcies a l’acte d’homenatge en què els Memphis Grizzlies van retirar la samarreta de Marc Gasol. “En cap dels meus somnis passava això”, va reconèixer l’exjugador, que quan era petit intentava imitar els moviments de Michael Jordan, Magic Johnson i Larry Bird.

Marc Gasol i el seu germà Pau

La cerimònia de retirada de la seva samarreta amb el dorsal 33 va servir per accentuar la vinculació de Marc Gasol amb Memphis. “Els meus pares van viure aquí durant 19 anys. Per al Pau es va convertir en part de la seva personalitat i òbviament també es va convertir en part de la meva. Vaig arribar aquí a Memphis quan tenia 16 anys i vaig marxar quan ja en tenia 34 i era pare de dues criatures. Els meus fills van créixer aquí durant un temps, així que serà part de nosaltres la resta de la nostra vida”, va assegurar Gasol.

Un any després que els Lakers retiressin el dorsal 16 de Pau Gasol, els Memphis Grizzlies van aprofitar el partit contra els Philadelphia 76ers per penjar la samarreta del Marc del sostre del FedEx Forum. Marc Gasol va compartir un col·loqui amb Zach Randolph, Tony Allen i Mike Conley, tres dels excompanys amb els quals va crear una relació més ferma. “Quan vaig aconseguir l’èxit més gran que hi ha al bàsquet, que és guanyar un anell de la NBA, aquests tres paios que tant signifiquen per a mi eren allí”, va recordar.

Gasol va estar acompanyat de la seva família. “L’última setmana hem estat aquí amb la meva família, gaudint de la ciutat, conduint-hi, passant temps junts, veient un munt de cares conegudes, veient un munt de vells amics, i l’amor i el respecte que rebem dels aficionats. Tothom de la ciutat es quedarà per sempre amb nosaltres. Així que gràcies per això. Això significa molt per a nosaltres, de debò”, va explicar. El grit and grind va marcar una era a Memphis.

“Estic molt orgullós del que ha aconseguit el meu germà Marc. Ell ha fet coses extraordinàries al llarg de la seva carrera i ha aconseguit deixar una empremta molt gran a Memphis. El seu ADN treballador va connectar molt bé amb la ciutat”, va assegurar Pau Gasol.

“Ens sentim orgullosos del que hem fet. Jo vaig viure un moment especial d’aquesta franquícia. Vam consolidar la fundació d’aquesta franquícia en aquesta ciutat”, va recordar el Pau.

Victòria dels 76ers

Els Philadelphia 76ers van obrir la nit amb una victòria contra els Memphis Grizzlies (96-116), El seu entrenador, Nick Nurse, extècnic de Marc Gasol als Toronto Raptors, es va quedar a la cerimònia.

stats