Publicitat
Publicitat

CAIXES

La CAM perd 1.731 milions, un 50% més que al juny

La Caja Mediterráneo (CAM) augmenta les pèrdues fins als 1.731 milions entre gener i setembre. L'entitat intervinguda pel Banc d'Espanya registra un nivell de morositat del 20,8%.

Els números vermells de Caja Mediterráneo (CAM) van en augment. En l'acumulat entre el mes de gener i de setembre d'aquest any, l'entitat alacantina va sumar unes pèrdues de 1.731 milions d'euros, cosa que representa un augment del 50% sobre els números vermells del juny passat.

La diferència encara és més rellevant si es comparen les xifres interanuals, ja que la CAM va obtenir uns beneficis de 142 milions el setembre del 2010. Les pèrdues per deteriorament d'actius financers van arribar als 1.735 milions (xifra a la qual cal afegir 197 milions més d'altres actius en mal estat). A més, la caixa va fer unes dotacions per valor de 194 milions. Part d'aquesta situació s'ha produït per compensar l'elevat nivell de morositat, que es va situar en el 20,8% a finals de setembre passat, amb una cobertura del 36%, una de les més baixes del sector. Amb tot, l'entrada del Banc d'Espanya a través del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) del 22 de juliol sembla que ja s'ha notat, perquè en els últims tres mesos la morositat s'ha contingut i ha augmentat només 1,8% punts (al juny se situava al 19%).

La CAM va registrar una evolució negativa en gairebé tots els elements del compte de resultats. Els resultats de les participades van incorporar unes pèrdues de 129 milions. Els recursos de clients van totalitzar 52.551 milions, dels quals 34.512 milions van correspondre al sector privat i 1.821 al sector públic, segons la informació dipositada a la CNMV, que no incorporava la variació sobre el trimestre anterior.

L'entitat va acumular al setembre un nivell de dipòsits a la vista de només 6.861 milions, mentre que les imposicions a termini van arribar als 20.686 milions. La CAM està en procés de subhasta. El FROB ha aportat liquiditat per valor de 3.000 milions, a més d'ampliar capital per valor de 2.800 milions per equilibrar els comptes.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT