Crònica 12/05/2011

Les associacions d'usuaris demanen "més fets i menys paraules"

Thaïs Gutiérrez
1 min

Barcelona.Les associacions d'usuaris de Rodalies van reaccionar ahir positivament a les declaracions del conseller Recoder. Des de la plataforma Renfadats, una associació d'usuaris de la línia Vilafranca-Barcelona, mostraven satisfacció continguda. "Estem d'acord amb el que ha dit el conseller, que el servei de Rodalies fa aigües", va dir Xavier Aranda, portaveu de la plataforma, però després va voler matisar les seves paraules. "Està bé el que ha dit Recoder, però nosaltres, com a usuaris, estem força cansats de les paraules dels polítics, tenim ganes de veure fets i solucions a la xarxa", es va queixar. Per ell, els principals problemes són clars: "Ens trobem amb moltes incidències greus i patim retards cada dia en la nostra línia".

Ricard Riol, portaveu de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic, va dir que "tota la pressió que fem des de Catalunya al ministeri de Foment serà poca". Riol denuncia "el greuge històric" que pateix el servei de Rodalies en comparació amb Madrid i assegura que "no hi ha cap ciutat europea del nivell de Barcelona amb una xarxa tan deficitària com la nostra i amb un col·lapse estructural tan greu".

Pel portaveu d'aquesta associació, "el pla de Rodalies que es vol dur a terme ja és antic, s'hauria d'haver implantat fa dues legislatures, però aquí anem tard en tot". La conclusió, per Riol, és que "Catalunya i Barcelona tenen un problema greu de futur" que actualment es tradueix en "problemes constants per als usuaris". "No sé com volen duplicar l'ús de Rodalies amb aquests serveis", va dir.

stats