Crònica 15/01/2012

Cas Campeón: 200.000 euros entregats a Blanco

L.d.r.
1 min
Dorribo sortint de l'Audiència  de Lugo.

Una operació contra els laboratoris farmacèutics Nupel ha acabat en una suposada trama corrupta de concessió de subvencions irregulars a canvi de comissions a càrrecs públics. El maig del 2011 un jutge va ordenar registrar l'empresa farmacèutica Nupel i va detenir 15 persones, entre les quals l'empresari Jorge Dorribo, l'únic que va ingressar a la presó. Mesos després, en una de les seves declaracions, va assegurar que es va reunir amb el llavors ministre de Foment, José Blanco, i li va donar diners a canvi d'accelerar algunes gestions al seu favor. Ara el Suprem investiga l'exministre.

"Blanco arreglarà les coses"

En alguns missatges interceptats Dorribo diu a un altre dels imputats que "és bo tenir un amic al govern". "Blanco arreglarà les coses", deia també. El mateix exministre va escriure a Dorribo: "D'aquí 15 dies estarà resolt el tema de Catalunya".

FITXA

PRINCIPALS IMPUTATS

Jorge Dorribo, empresari farmacèutic.

Pablo Cobián, diputat del PP.

Fernando Blanco, diputat del BNG.

DATES

25 de maig del 2011: el jutge ordena registrar companyies farmacèutiques de Lugo i es detenen 15 persones.

Octubre del 2011: un dels imputats, Dorribo, assegura que es va pagar el llavors ministre José Blanco per accelerar gestions.

3 de novembre del 2011: la jutge envia la part de la investigació relativa a Blanco al Suprem, que decideix investigar-lo.

QUANTITATS

Dorribo assegura que va pagar 200.000 euros a Blanco a través del seu cosí.

stats