AGRICULTURA
Crònica 22/03/2012

El cultiu ecològic creix un 10% el 2011 tot i la crisi

Auri Garcia Morera
2 min

BARCELONA.La superfície de cultiu ecològic va créixer un 10%, fins a les 92.425 hectàrees, durant l'any 2011. Així ho constaten les estadístiques del Consell Català de la Producció Agrària ecològica (CCPAE), presentades ahir pel departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Les dades reflecteixen un increment encara més gran del nombre de productors, del 16,9% respecte al 2010, fins a arribar als 1.916 inscrits. Per tipus de cultiu, la vinya representa el 27% del total de la superfície, amb 5.316 hectàrees ubicades sobretot a les comarques de Barcelona. Les oliveres són el segon cultiu amb més superfície, 4.620 hectàrees, més concentrades a Lleida.

El CCPAE també va destacar ahir que les explotacions ramaderes ecològiques van créixer un 16,7% respecte al 2010. Unes dades positives per a tot el sector de la producció ecològica, que el conseller Josep Maria Pelegrí va qualificar de "satisfactòries", i va destacar també els "beneficis socials i ambientals" d'aquest tipus de productes. Pelegrí va aprofitar per anunciar que, en les pròximes setmanes, el seu departament presentarà un nou programa de foment de la producció ecològica, menys rígid que el pla d'acció de l'anterior govern. El nou programa implicarà set departaments de la Generalitat, i tindrà com a eixos principals l'ampliació de la superfície conreada, la millora de l'accessibilitat i la generació d'hàbits de consum. "Des del departament apostem pel sector ecològic", va destacar Pelegrí, que va celebrar que "el sector es consolida tot i la crisi econòmica".

El triple que els transgènics

Els cultius ecològics ocupen més del triple de superfície que els transgènics, que l'any passat van arribar a les 29.632 hectàrees, i que també creixen any rere any tot i la crisi econòmica. Preguntat per aquest fet, el conseller Pelegrí va evitar valorar el creixement dels transgènics com a positiu o negatiu, i va assegurar que la Generalitat "respecta" la llista de transgènics autoritzats per la Unió Europea i que "seria negatiu avançar-se" a les possibles decisions del govern espanyol.

stats