Crònica 20/02/2012

Alícia Sánchez-Camacho: "Mai havíem tingut tant de pes en l'engranatge espanyol"

Reconeixement "A nosaltres no ens cal fer valer el nostre pes davant de Mariano Rajoy" Rol "Per primer cop un partit nacional confia l'elaboració de les seves llistes a una catalana"

Sara González
2 min
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, votant dissabte al congrés del Sevilla.

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, torna del congrés de Sevilla amb un nou càrrec sota el braç que situa el seu partit en una posició de força inèdita. Com a presidenta del comitè electoral està pletòrica i no ho amaga.

Què suposa per al PP català el seu nou càrrec al comitè executiu?

Un abans i un després. Mai en la història del partit s'havia aconseguit un càrrec de rellevància a la direcció nacional. El PP d'Espanya demostra així una aposta decidida per Catalunya. De fet, tret de María Dolores de Cospedal i de Javier Arenas, jo sóc l'única presidenta autonòmica del partit a la qual se li ha donat un càrrec de pes a l'executiva. El PP català mai havia tingut tant de pes en l'engranatge nacional.

Hi haurà doncs una estratègia dels populars catalans al Congrés?

L'estratègia catalana ha estat impulsada des del primer dia. Som una força clau de la política catalana i també de l'espanyola i el congrés de Sevilla ha estat una culminació de tot aquest pes adquirit. Cada cop el PP català té un perfil més marcat dins del projecte popular estatal.

Farà valer aquest pes davant Mariano Rajoy?

No ens cal. El president cada dia reconeix més el paper clau que el PP té a Catalunya i cada cop aposta més per nosaltres. Ser presidenta del comitè electoral és un càrrec de la seva màxima confiança. De fet, és el primer partit nacional que dóna capacitat a una catalana per elaborar les llistes de tot Espanya.

És positiu que el sector més proper a Aznar hagi quedat arraconat en la nova executiva?

El futur del partit el va marcar el congrés de València del 2008. Aleshores es va apostar per un nou equip que en aquest congrés s'ha acabat de consolidar. És l'equip que més força ha tingut en la història del partit tant a nivell estatal com autonòmic. Perquè allà on no governem, com a Catalunya, som decisius.

No és contraproduent que Cospedal concentri tant de poder?

En absolut. Jo treballo amb ella des de fa 15 anys i la seva capacitat per dirigir i la seva eficàcia estan demostrades. Per al PP català serà un avantatge perquè serà una garantia de connexió a nivell nacional.

stats