Cultura 19/10/2021

El desè circ Elefant d'Or farà rècord amb més de 90 artistes

Tindrà lloc del 17 al 22 de febrer en una carpa a la Devesa

ARA
2 min
El Duo Sukhourov durant una de les seves actuacions de xarxa aèria.

BarcelonaDesprés de la pandèmia i de celebrar-se al Pavelló Municipal de Girona-Fontajau, el Festival Internacional del Circ Elefant d'Or reviu amb una edició especial on més de 90 d'artistes d'una dotzena de països competiran en 18 atraccions davant un jurat internacional (15 directors i experts de circ d'arreu del món). Amb llum verda per omplir l'aforament al 100%, ja s'han venut més de 9.100 entrades, la majoria per a escolars. El circ tornarà del 17 al 22 de febrer a la gran carpa sense columnes situada al Camp de Mart de la Devesa, que connectarà amb el Palau de Fires.

La Gran Carpa, amb capacitat per 2.414 espectadors.

El covid-19 va obligar a canviar el modus operandi del càsting 2021: va durar dos anys en comptes d'un i la selecció es va fer a través de vídeos proporcionats per companyies estatals, mànagers i artistes, ja que molts dels festivals internacionals van cancel·lar-se per la pandèmia. Aquest dimarts s'ha anunciat més d'un 50% de la programació i s'han confirmat un total de 12 atraccions, d'entre les quals destaquen el llit elàstic amb aeris dels russos Troupe Trushin, els malabars d'Ilya Ivantsov o l'espectacle d'anelles aèries dels argentins Duo Rings. Hi haurà disciplines que no s'havien vist fins ara, com ara la xarxa aèria.

El tàndem artístic Duo Rings.

En el concurs d'enguany, les dues semifinals (espectacles Blau i Vermell) i la final (Espectacle d'Or) es faran en 16 representacions, que permetran al festival arribar a les 38.000 butaques disponibles. Es faran sessions escolars i es retrà homenatge a la figura dels sanitaris convidant-los a la gala inaugural programada per al dijous 17 de febrer.

Al palau firal també s'hi celebrarà la tercera edició del Circus World Market. Es tracta d'una fira especialitzada en el món del circ professional, l'única que es fa al món.

stats