Cultura 19/03/2021

5 cites imperdibles del Dansa Metropolitana

Es tanca el festival de dansa amb un gruix d'espectacles d'alta volada

2 min
Oliver Dubois al Mercat de les Flors

Olivier Dubois: 60 obres i un sol cos al Mercat

Aquest cap de setmana es clausura el festival Dansa Metropolitana. Un dels hits serà veure el ballarí i coreògraf francès Olivier Dubois, que porta al Mercat de les Flors (de divendres a diumenge) el solo My body of coming forth by day, que recrea fragments de la seva trajectòria com a intèrpret. Són seixanta espectacles condensats en un, i promet “interacció” amb el públic.

El Ballet de Lorraine reviu Merce Cunningham

El centre nacional coreogràfic Ballet de Lorraine, dirigit per Petter Jacobsson, porta també al Mercat de les Flors (de divendres a diumenge) un programa amb tres peces del mític coreògraf nord-americà Merce Cunningham. Són For four walls, amb 24 ballarins en una escenografia que els envolta de miralls i amb música de John Cage; Rain forest, amb escenografia d’Andy Warhol i sis ballarins i dos músics en directe, i Sounddance, amb 10 ballarins a l’escenari.

Llums de neó i música electrònica a Terrassa

Metamorphosis Dance presenta Converses a les fosques dissabte al Centre Cultural de Terrassa, que s’incorpora al festival Dansa Metropolitana per primer any. Iratxe Ansa (Premio Nacional de dansa 2020) i Igor Bacovich plantegen una peça de dansa pura, física, amb música electrònica i llums de neó per parlar de la incomunicació.

Suor i abstracció a Sant Cugat amb el fred de Siberia

La companyia Siberia defensa una dansa que posa en contrast l’abstracció dels conceptes que els inspiren (aquí és la lleugeresa) i la suor dels cossos amb els quals treballen. La coreògrafa Paloma Muñoz acosta diumenge al Teatre-Auditori de Sant Cugat la peça L E V E - A light and easy vanishing event.

Una clausura amb tres peces de creació local

El Dansa Metropolitana ha dedicat bona part de l’extensa programació d’enguany a les produccions locals. El festival es clausura diumenge a l’espai industrial del Muhba al Poblenou, l’Oliva Artés, amb tres peces del cicle Filatures: la feminitat segons Ana Borrosa, la vida dels obrers de fàbriques tèxtils segons Àngel Duran i la flamenca Máquinas sagradas de Juan Carlos Lérida.

stats