La soprano Ainhoa Arteta dona suport a Plácido Domingo: "És la persona més respectuosa que he conegut"

Nou dones han acusat el tenor d'haver-les assetjat sexualment

La carrera de la soprano Ainhoa Arteta està molt lligada a la figura de Plácido Domingo. L'any 1993 va guanyar el concurs d'òpera que organitza el tenor, Operalia, i el 2013 va debutar al Teatro Real amb ell. "Em va ajudar molt a l'inici de la meva carrera. I mai, ho puc dir [jurant] sobre una Bíblia o [en] un polígraf, m'ha demanat res a canvi", ha explicat Arteta en un programa de Telecinco.

Aquestes declaracions contrasten amb els testimonis de 9 dones artistes (8 cantants i 1 ballarina) que acusen el cantant d'haver-les assetjat sexualment. La  mezzosoprano Patricia Wulf és l'única de les 9 que ha volgut donar a conèixer el seu nom. A través del seu testimoni, ha explicat com el famós tenor utilitzava la seva posició de poder per intentar tenir relacions sexuals amb ella quan actuava a la 'La flauta màgica' i 'Fedora', de les quals Domingo era director. 

Plácido Domingo, acusat d’assetjament sexual

El tenor va fer un comunicat en què desmenteix les acusacions rebudes i assegura que no és conscient d'haver assetjat sexualment cap dona. Es justifica dient que eren altres temps i reitera que les " interaccions i relacions eren benvingudes i consentides". Tot i així, l'Orquestra de Filadèlfia i l'Òpera de San Francisco van anunciar la cancel·lació dels espectacles que Domingo tenia previstos. 

Els escàndols de la música clàssica en l’era del #MeToo

Arteta ha volgut donar suport al músic, que defineix com un "cavaller" i com "la persona més respectuosa" que coneix. Malgrat que admet que no pot "testimoniar sobres les altres relacions", considera que "si les va tenir, les va tenir amb consentiment". Sobre l'acusació, diu que és "una calúmnia molt gran", i alerta que una cosa així "pot fer un mal horrorós". A més, ha recordat que encara "no hi ha proves" que sostinguin el testimoni de les 9 artistes.