Aquesta nit el Camp Nou serà del Boss

Springsteen comença la gira europea a Barcelona

Quan comenci avui a les nou del vespre el concert de Bruce Springsteen a Barcelona, ja se sabrà si el Barça haurà guanyat la Lliga. Tanmateix, els jugadors blaugranes no podran celebrar-ho al Camp Nou perquè estarà ocupat per 65.000 persones que una vegada més han respost a la crida del Boss. Tampoc hi haurà rua del Barça per la ciutat, perquè el club ha decidit ajornar-la davant la coincidència amb el concert i amb els aficionats que han arribat a la ciutat per seguir el Gran Premi de Fórmula 1.

El Camp Nou serà territori Springsteen de bon matí. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han extremat les mesures de seguretat i des de les vuit del matí no es podrà aparcar al perímetre del Camp Nou, que obrirà les portes a les 18 h, tot i que les taquilles habilitades per recollir entrades s’obriran a les 16 h. La promotora del concert, Doctor Music, recomana als assistents que hi arribin amb antelació per facilitar la fluïdesa als accessos. Cal recordar que no es podrà entrar al camp amb motxilles, paraigua, cascos ni begudes alcohòliques, i que no hi haurà servei de consigna. 700 persones s’encarregaran de la seguretat del concert.

Per “reajustaments de producció”, avui a les deu del matí es posaran a la venda “un nombre limitat” d’entrades per al concert a les taquilles de l’accés 15, al carrer Arístides Maillol, a 80, 98 i 115 euros.

Repertori sorpresa

Un cop a dins, una de les ocupacions dels espectadors pot ser especular sobre el repertori del concert. Barcelona és la ciutat on comença una gira europea que arriba després d’un tour d’una trentena d’actuacions als Estats Units en què Springsteen i la E Street Band van recordar el 35è aniversari de la publicació de The river (1980). Allà va tocar el disc sencer, a més de molts temes més. Per exemple, en l’últim concert de la gira nord-americana, el 25 d’abril a Nova York, va interpretar 36 cançons, incloent-hi una versió de Purple rain, de Prince. En principi, en les actuacions europees no està previst que interpretin The river íntegre. Per tant, el repertori d’aquesta nit és una incògnita, tot i que seria estrany que Springsteen no recordés peces de The river, el disc que va ser la columna vertebral del primer concert del Boss a Barcelona el 21 d’abril del 1981. Això sí, la gira pels Estats Units va ser en pavellons, mentre que l’europea és en estadis, la qual cosa pot influir en la tria de les cançons.

Springsteen, que va arribar ahir a Barcelona en un vol privat, tocarà acompanyat de la E Street Band, que actualment està formada pels guitarristes Nils Lofgren i Steve Van Zandt, els teclistes Charlie Giordano i Roy Bittan, la vocalista Patti Scialfa, el bateria Max Weinberg, el baixista Garry Tallent, el saxofonista Jake Clemons i la violinista Soozie Tyrell.

Serà el vintè concert de Springsteen a Barcelona en 35 anys. La seva visita anterior va ser el maig del 2012, quan va oferir dues actuacions a l’Estadi Olímpic Lluís Companys els dies 17 i 18 de maig. En aquella ocasió presentava Wrecking ball, un disc amarat d’indignació, d’acord amb el signe d’uns temps convulsos. I indignat també va ser el to d’un concert que, com el d’avui, es va fer en un any electoral als Estats Units.

Més continguts de