Publicitat
Publicitat

SAN MIGUEL PRIMAVERA SOUND 2012

Al festival hi coincideixen el pop, el 'black metal' i la música africana

Coses que només passen al Primavera Sound

Molts festivals són eclèctics, però només el San Miguel Primavera Sound és capaç de programar el mateix dia i a la mateixa hora propostes tan allunyades estilísticament com la música afrocubana i el black metal i que tot plegat no grinyoli. A partir de demà, el públic que vagi al recinte del Fòrum haurà de triar entre grups que difícilment tornaran a coincidir en un festival que no sigui el Primavera Sound.

Franz Ferdinand, A$AP Rocky o Bombino
Pop, hip-hop 2.0 o blues tuareg

Dijous l'escenari principal del Fòrum es tancarà amb els escocesos Franz Ferdinand, que aquest any publicaran un nou àlbum. A la mateixa hora, la 1.45, l'escenari Pitchfork acollirà l'actuació de Rakim Mayers, àlies A$AP Rocky, un raper de Harlem que ha aprofitat les xarxes socials per fer-se un nom entre la jove fornada del hip-hop. La tercera opció d'aquesta franja horària és Bombino, un guitarrista del Níger que agermanarà el blues amb la tradició tuareg a l'escenari Vice.

Afrocubism, Christina Rosenvinge o Liturgy
Cuba,
black metal o pop d'autora

Divendres l'oferta simultània és particularment excèntrica. A les 21 h Elíades Ochoa i Toumani Diabaté, sota el nom d' Afrocubism, representaran a l'escenari Ray-Ban el diàleg entre els ritmes cubans i els africans. Poc després, Christina Rosenvinge passarà pel Mini per defensar el seu pop d'autora, a la mateixa hora, les 21.45, que la cerimònia de black metal experimental dels nord-americans Liturgy. El metal extrem continuarà al Vice amb Napalm Death, pares del grindcore , i els llegendaris noruecs Mayhem.

Dominique A, Demdike Stare o Josh T. Pearson
Chanson
, techno-dub o folk cru

Les coincidències de dissabte no deixen marge de maniobra a l'espectador més inquiet i tastaolletes. A les 21.45 h el francès Dominique A presentarà a l'escenari Ray-Ban el disc Vers les lueurs , una nova demostració de classe del músic de Nantes. No gaire lluny, l'escenari ATP serà testimoni de l'inquietant techno-dub dels britànics Demdike Stare, l'actuació dels quals coincidirà amb la del cru i dramàtic trobador nord-americà Josh T. Pearson a l'Auditori. Dissabte també coincideixen Goldflesh, The Weeknd i Yo La Tengo, tres maneres diferents d'entendre la música que només es poden veure juntes al Primavera Sound.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT