MÚSICA
Cultura 13/10/2011

Dan Treacy (Television Personalities), en estat crític

El músic de culte està en coma induït després que l'hagin intervingut d'un coàgul al cervell

Ara
1 min
Dan Treacy

BarcelonaDan Treacy, ànima del grup de culte britànic Television Personalities, està en coma induït després que l'hagin intervingut d'un coàgul al cervell, segons informa NME. El músic està ingressat a l'hospital en estat crític.

Ara mateix no se saben les circumstàncies que van portar Treacy a ser hospitalitzat, però la policia ho està investigant. Els actuals membres de Television Personalities, entre ells el barceloní Arnau Obiols, han fet pública una declaració: "El grup està molt preocupat pel nostre estimat amic i germà Daniel, i preguem perquè es recuperi".

Treacy, compositor, líder i veu, ha sigut l'únic membre constant de Television Personalities, grup de pop nascut en el context de la new wave britànica, amb 30 anys de carrera. El seu treball més recent va ser A memory is better than nothing (2010).

Treacy acumula un llarg historial d'addicció a les drogues i problemes psíquics. Va cancel·lar dos anys consecutius l'actuació de Television Personalities al festival Primavera Sound, i en els últims anys ha actuat dos cops a Barcelona, on ha ofert directes que no feien justícia al seu exquisit cançoner.

El duo nord-americà MGMT li va dedicar la cançó "Song for Dan Treacy" al seu últim treball, Congratulations (2011).

stats