Publicitat
Publicitat

LLIBRES

Primera edició dels premis

Enrique Badosa rep el premi Giménez-Frontín

L'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC) ha creat aquest guardó per distingir els autors que fomenten el diàleg i l'acostament entre cultures

El poeta, traductor i assagista Enrique Badosa ha estat distingit amb el primer premi José Luis Giménez-Frontín per haver "contribuït a l'acostament entre cultures", segons ha fet públic avui l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC).
Aquest premi s'ha instituït per homenatjar, quan es compleixen dos anys de la seva mort, Giménez-Frontín, una de les figures intel·lectuals més importants de la cultura catalana contemporània, que va ser poeta, narrador, articulista, gestor cultural i fundador i president de l'ACEC. El premi té com a objectiu distingir els autors que, com Giménez-Frontin, es caracteritzen per la seva disposició al diàleg i per ser "referent" a l'hora de trobar punts de contacte i vies d'aproximació entre idees i cultures diverses.
Badosa, nascut a Barcelona el 1927, va exercir de periodista a El Correo Universal i va ser durant molts anys director del departament de llengua espanyola de l'editorial Plaza y Janés. Com a autor, destaquen els seus llibres de poesia com Balades per a la pau, Històries a Venècia i De final de segle. A més, ha exercit com traductor i ha obtingut diferents reconeixements, com el premi Ciutat de Barcelona de poesia en llengua castellana o el Fastenrath de la Real Acadèmia.
El premi es lliurarà el dia 21 de desembre.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT