Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Bob Dylan, George Benson i Paul Anka actuaran a l'Empordà

El Festival de Cap Roig confia en les llegendes internacionals

Juli Guiu comença la seva etapa com a director del Festival Jardins de Cap Roig potenciant el caràcter internacional del cartell. Manté, això sí, l'eclecticisme. Hi actuaran llegendes internacionals de tota mena.

Més concerts, més estrelles internacionals i menys pressupost són els trets essencials del festival que se celebrarà als Jardins de Cap Roig (Baix Empordà) del 14 de juliol al 18 d'agost. Serà la primera edició que dirigirà Juli Guiu, president de la promotora Clipper's. El seu objectiu, prou ambiciós, és potenciar el festival per "situar-lo a l'altura del de Montreux".

El principal argument de Guiu per aconseguir-ho és un cartell farcit d'estrelles internacionals, algunes més veteranes que d'altres. La forquilla va de Bob Dylan, que obrirà el festival, a Alejandro Sanz, que el tancarà per presentar les cançons del nou disc que està enregistrant. Entre el nord-americà i el madrileny hi actuaran, entre d'altres, els crooners de la vella escola Tony Bennett i Paul Anka, el guitarrista de jazz George Benson, el grup de pop-rock Simple Minds, el cantaor Miguel Poveda i la soprano Kiri Te Kanawa, que cantarà acompanyada de l'Orquestra Simfònica del Vallès amb la direcció de Julian Reynolds.

La màgia pressupostària obliga Guiu a programar més concerts amb menys diners. De 3,4 milions d'euros l'any 2011 es passa a 2,9. L'aportació principal és de CaixaBank, i la Generalitat hi destina 160.000 euros. A més a més, el preu mitjà de les entrades baixa un 8,8%: de 70,42 a 64,28 euros. Els concerts amb les entrades més cares són el de Bob Dylan i el d'Alejandro Sanz, tots dos de 100 a 260 euros.

Mishima, Bunbury i Sergio Dalma

La línia estilística, basada en l'eclecticisme, no varia gaire respecte a l'etapa anterior, quan la programació de Cap Roig la confeccionava la promotora Concert Studio. Tanmateix, Guiu destaca que ha intentat "fer un cartell més ampli per tenir un públic més ampli". L'amplitud és la distància que va del pop mainstream de James Morrison a la cançó melòdica a la italiana de Sergio Dalma; del pop indie de Mishima, Els Amics de les Arts, Bigott i La Iaia, al jazz de Madeleine Peyroux; del rock de Ben Harper a Miguel Bosé; o dels Hombres G a Bunbury, una de les debilitats de Guiu: "Bunbury no hi podia faltar, és un caprici personal", va dir el director del festival.

També hi actuaran, per separat, els dos components d'El Último de la Fila: Manolo García passarà per Cap Roig amb la gira de Los días intactos , i Quimi Portet hi presentarà Oh my love . Portet compartirà la sessió amb el belga Millow. El cartell de les 23 nits es completa amb Chambao, Russian Red, Rosario i el ballarí Joaquín Cortés. Les entrades es posaran a la venda el 2 de maig.

Pel que fa a la infraestructura, hi haurà millores en el pàrquing i es renova la graderia. L'aforament, per a 2.100 localitats, creix en 80 butaques.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT