El govern espanyol fa els primers passos per crear una nova llei de mecenatge

L'objectiu és aprovar-la en la següent legislatura

La primera comissió delegada d'afers culturals que s'ha celebrat en el mandat de Pedro Sánchez ha aprovat la creació d'una comissió tècnica per preparar una nova llei de mecenatge. L'objectiu és aprovar-la "en la següent legislatura". Estarà coordinada pel ministeri d'Hisenda, i participada pels de Cultura i Esport; Educació i Formació Professional; Ciència, Innovació i Universitats; Transició Ecològica, i Sanitat, Consum i Benestar Social. "La comissió tècnica s'encarregarà de millorar i ampliar la legislació en vigor davant un escenari econòmic en què es fa més necessària que mai la implicació del sector privat en el finançament de la cultura", afirma un comunicat.

També s'ha debatut sobre l'Estatut de l'Artista i del Professional de la Cultura, la creació d'una comissió tècnica de treball per a la promoció de les indústries culturals i creatives (ICC) i el programa anual d'activitats del bicentenari del Museu del Prado.

La reunió ha estat presidida per la vicepresidenta del govern i ministra de la Presidència, Carmen Calvo, i hi han participat 12 ministeris, entre els quals els titulars de Cultura i Esport, José Guirao; d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá; d'Hisenda, María Jesús Montero, i de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet.

Més continguts de