L'actor Viggo Mortensen, nou soci d'Òmnium

El protagonista d''El senyor dels anells' va firmar un manifest a favor del referèndum català

L'actor Viggo Mortensen (Nova York, 1958) s'acaba de fer soci d'Òmnium. Amb el protagonista d''El Senyor dels Anells', l'entitat ja suma 115.000 socis.

L'actor sempre ha expressat sense cap problema les seves opinions polítiques. Ja el 2014, abans que se celebrés el referèndum, es va manifestar a favor del dret a votar dels catalans i va firmar el manifest 'Let Catalanes vote' amb altres personalitats com el pacifista sud-africà Desmond Tutu, l'escultor i pacifista argentí Adolfo Pérez Esquivel, el dramaturg Dario Fo i la Premi Nobel Rigoberta Menchú. 

Mortensen està força vinculat a Catalunya. És company de l'actriu Ariadna Gil, filla de l'advocat Augustí Gil Matamala. Va participar al Festival de Poesia de Barcelona l'any passat, i també va inaugurar l'(A)phònica, el Festival de la Veu de Banyoles, i va assegurar que té algunes coses escrites en català i que llegeix Maria-Mercè Marçal. El 2002 va crear l'editorial Perceval Press.

Etiquetes

Més continguts de

SANT JORDI

Amb el suport de

Amb el suport de

Aquest és un contingut editorialment independent, escrit i editat per periodistes de l'ARA i finançat per un tercer

Seguir llegint →

Recomanador de Sant Jordi interactiu

El recomanador de llibres per Sant Jordi

Entra aquí i descobreix quin llibre t'interessa: respon a quatre preguntes bàsiques i et proposarem els títols que encaixen amb la teva elecció. Tens prop de 200 títols per jugar