Publicitat
Publicitat

CINE

Lars Von Trier declarat 'persona non grata' al Festival de Canes

La seva pel·lícula Melancholia, però, continua a concurs

El realitzador danès Lars Von Trier ha estat declarat 'persona non grata' pel festival de Cannes "amb efecte immediat" després de les declaracions d'ahir on afirmava admirar Hitler, segons ha dit a través d'un comunicat el director del Festival de condemna. La sanció, però, no exclou el director ni la seva pel·lícula Melancholia de la competició oficial per la Palma d'Or

El president del Festival, Gilles Jacob, ha demanat avui una junta extraordinària per considerar possibles sancions contra el director. Segons un dels participants a la reunió, Lars Von Trier "roman en la competició però se li demana que sigui discret i, si rep un premi el diumenge, se li demanarà que no el reculli". Molts professionals del cinema havien reclamat ahir a la nit l'exclusió del cineasta o alguna sanció per les seves declaracions incendiàries de simpatia a Hitler.

"El Festival de Cannes ofereix als artistes de tot el món una plataforma excepcional per mostrar el seu treball i defensar la llibertat d'expressió i creació" i "lamenta profundament que aquest fòrum va ser utilitzat per Lars Von Trier per expressar sobre inacceptables, intolerables contrari als ideals de la humanitat i generositat que regeixen l'existència mateixa de la festa", diu el comunicat.

En la conferència de premsa per la seva pel lícula Melancholia, el director va sortir amb l'estirabot que "entén" Hitler, "no és un bon tipus, però és humà i es va equivocar un parell o tres de cops" i també va dir que "Israel ésun gra al cul". "D'acord sóc nazi". A la tarda va demanar perdó si havia ofès algú.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT