El MNAC tanca demà per la visita del rei i la conselleria de Cultura ho troba un "excés de zel"

Felip VI presideix la gala de la Nit de la Logística

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) estarà tancat demà dijous 27 de juny per la visita de Felip VI a Catalunya. La direcció del museu ha informat que aquesta mesura es deu al "compliment del requeriment rebut de la Delegació del govern espanyol" i segueix les directrius sorgides "de la reunió de coordinació, en matèria de seguretat". Segons el museu, després d'una "anàlisi de riscos efectuada pels cossos policials", s'ha requerit a la direcció que "les instal·lacions estiguin tancades durant la jornada del dia 27 de juny del 2019".

La conselleria de Cultura de la Generalitat ha considerat un "excés de zel" el tancament i ha lamentat que la Delegació del govern espanyol "no hagi tingut en compte la necessitat de fer compatible la garantia de la seguretat amb l'activitat habitual del museu". La conselleria de Mariàngela Vilallonga ha recordat que ja va passar el mateix el 24 de febrer amb motiu del sopar de gala del Mobile World Congress, però que en aquesta època de l'any "el museu rep una gran afluència de visitants i que estigui tancat tot un dia per un acte que es farà a la nit comportarà un notable perjudici econòmic i afectarà negativament la imatge del centre". També ha lamentat que no s'hagi acceptat que el museu obrís només al matí.

El MNAC va seguir creixent el 2018 i va tancar l'any amb 891.346 visitants

Felip VI visita el MNAC per la cerimònia de la gala de la Nit de la Logística i l'entrega dels Premis SIL, dins el Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL), que aquest any celebra el seu 21è aniversari. 

Aquesta mesura excepcional no només afecta l'activitat diària del museu, sinó també tots els actes previstos per al dia 27 de juny. Aquest és el cas de l'artista ampostí Oriol Fuster Cabrera, que presentava demà el seu treball 'Una gestió diferent del dolor/Una gestión diferente del dolor/A different handling of pain', i que es posposa fins al 19 de setembre. Com diu el mateix artista, el treball és un itinerari trilingüe per al museu a través de deu obres "amb perspectiva de gènere, raça, classe, colonialitat, capacitat, edat..." Una de les obres del treball de Fuster utilitza imatges del discurs posterior a l'1-O de Felip VI.