Mor la videoartista Núria Font als 59 anys

Gran defensora de la videodansa, va rebre el Premi Nacional de dansa el 2009

Aquest dissabte ha mort als 59 anys la videoartista Núria Font. Realitzadora de vídeo i curadora, Font fusionava l'univers audiovisual del vídeo i l'art electrònic amb la dansa. El 2009 va ser guardonada amb el Premi Nacional de dansa de la Generalitat de Catalunya. Gran defensora de la videodansa com a mitjà per difondre la dansa i arribar a tots els perfils de públic, Font explicava que Mercè Cunningham i Pina Bausch van ser els seus dos grans referents i les figures que la van empènyer a dedicar-se a aquest art. 

Com a videoartista, Font va iniciar la seva trajectòria professional al Servei de Vídeo Comunitari de Barcelona als anys 80 i va col·laborar amb empreses del sector audiovisual fent promocions comercials i publicitàries, i també dirigint documentals per a TV3, Televisió Espanyola i Barcelona TV. Amb Àngels Margarit va crear obres com 'Subur 305', 'Ritual geogràfic', 'Cos recordat' i 'Estances'. També va treballar amb Maria Muñoz i Mal Pelo i amb Cesc Gelabert, entre altres. 

Del 1984 al 2003 va dirigir la Mostra de Videodansa, una biennal dedicada a les imatges de la dansa, i també un gran nombre de programes de videodansa en museus i centres d'art d'arreu del món. Entre el 1998 i el 2002 també es va encarregar de les biennals d'arts electròniques i vídeo de creació i va dirigir l'Espai Vídeo al Centre d'Art Santa Mònica. Des del 2003 estava al capdavant del Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals de Girona (VAD). Actualment també dirigia el projecte d'activitats de l'associació per a la creació NU2's.

Més continguts de