Neix el premi Carmen Mateu per impulsar el talent jove en òpera i dansa

El guardó són 30.000 euros i l'oportunitat d'actuar al Festival Castell de Peralada

La Fundació Castell de Peralada ha presentat aquest dijous el premi europeu Carmen Mateu a joves artistes d'òpera i dansa, que té com a objectiu fomentar el talent jove d'aquestes disciplines i contribuir al desenvolupament de la seva carrera. El guardó està dotat amb 30.000 euros i el guanyador actuarà en alguna de les edicions següents del certamen. També és un tribut a la memòria i el llegat per la música i la cultura de la fundadora del Festival Internacional Castell de Peralada, Carmen Mateu. El director d'orquestra i compositor Plácido Domingo representarà el premi com a president d'honor.

El guardó s'enfocarà cada any en una de les dues disciplines, òpera o dansa. Aquest any serà la segona i es distingirà un ballarí de clàssic i neoclàssic. La següent entrega correspondrà a la categoria d'òpera, es decidirà el 2021 i reconeixerà un compositor, un escenògraf, un director d'escena, un director musical o un intèrpret.

El director del festival i vicepresident del jurat dels premis, Oriol Aguilà, ha destacat la vocació i inquietuds de Carmen Mateu i l'aposta que tenia sempre per nous creadors. "No és un premi més", diu, perquè amb el premi també s'ha volgut retre homenatge a la fundadora del festival. Aquest maig s'obrirà la primera convocatòria del premi, que compta amb la col·laboració de les institucions Opera Europa i l'Associació Europa de Festivals, que difondran el premi als participants potencials.