Arqueologia

Troben un monument neolític cinc vegades més gran que l'Stonehenge

L'estructura neolítica, localitzada a Wiltshire (Gran Bretanya), podria ser el major monument neolític construït al Regne Unit

Investigadors de la Universitat de Bradford han descobert 90 pedres de grans dimensions –algunes fan més de cinc metres– i alineades, a tres kilòmetres del monument Stonehenge, al comtat de Wiltshire (Gran Bretanya). La construcció, cinc vegades més gran que l'Stonehenge, podria ser el major monument neolític construït en el Regne Unit.

Els experts asseguren que l'estructura neolítica, que té forma de C, té una antiguitat de 4.500 anys i segurament era utilitzada per celebrar ritus religiosos o rituals de solstici. L'equip arqueològic de la Universitat de Bradford ha estat cinc anys treballant en el terreny per tal de crear un mapa subterrani de l'àrea.

L'expert en ciències arqueòlogues i un dels líders del projecte, Vince Gaffney, explica que la troballa representa un dels majors monuments d'Europa. "Ha estat davant els nostres nassos durant més de 4.000 anys", assegura Gaffney. "La funció del monument era transmetre autoritat tant als vius com als morts", ha afegit. Els investigadors no descarten que el monument fos construït per la mateixa comunitat que va aixecar l'Stonehenge, però de moment no han establert una direcció directa entre les dues estructures.

Més continguts de