Cultura 24/12/2012

Lucio Dalla, camaleó de la cançó italiana (2/03/2012)

La veu del carismàtic cantant italià, autor de 'Caruso' i 'Attenti al lupo', ha acompanyat els italians en els últims 40 anys

Ara
1 min
Mor Lucio Dalla, camaleó de la cançó italiana

BarcelonaLa veu de Lucio Dalla ha acompanyat els italians en els últims 40 anys, des d'aquell festival de San Remo del 1971 en què va cantar '4/3/1943', una cançó que tot Itàlia coneix com a 'Gesù bambino'. Nascut a Bolonya el 4 de març del 1943, va ser abans clarinetista que cantant, i amant del jazz abans que de la cançó melòdica.

Músic experimental, cantautor sensible i artista excèntric. Imprevisible com el seu país, Dalla era un camaleó capaç de ser músic de jazz i cantautor. Podia fer una versió de 'Bachata rosa' de Juan Luis Guerra, reinventar l'òpera 'Tosca' o interpretar el paper de Sancho Panza al 'Quixot' del cineasta Mimmo Paladino. O convertir una oda a Enrico Caruso en un himne a la glòria d'Itàlia, i poc després compondre 'Attenti al lupo' i vestir-la amb una coreografia si més no peculiar, entre Almodóvar, Gato Pérez i un envelat de matinada, com es va poder comprovar al febrer del 2005 al Palau de la Música.

stats