LLIBRES
Cultura 23/04/2011

Albert Espinosa acapara les llistes de més venuts

'Si tu em dius vine ho deixo tot... però digue'm vine' encapçala la llista de més venuts en català i castellà. Al rànquing en català el segueixen Ramon Solsona, Martí Gironell, Jean M. Auel, Chufo Llorens i Najat El Hachmi

Efe
2 min
Albert espinosa Quan no escriu guions, articles i novel·les, Espinosa juga al pòquer, una de les seves aficions preferides.

BARCELONAL'escriptor Albert Espinosa, convertit en un fenomen de masses gràcies a la sèrie televisiva Polseres vermelles, encapçala la classificació de vendes de llibres tant en castellà com en català en la setmana prèvia a Sant Jordi amb el seu llibre Si tu em dius vine ho deixo tot... però digue'm vine. Aquesta dada es desprèn d'un panell que ha presentat avui la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura (FUNDACC), elaborat conjuntament amb l'empresa GfK, a partir de les dades proporcionades per 203 punts de venda de llibres de tot Catalunya i que inclouen des de cadenes de llibreries i llibreries a grans magatzems, hipermercats i botigues de 24 hores.

A l'apartat de ficció en castellà, segueixen Espinosa, que publica a Grijalbo, La tierra de las cuevas pintadas (Maeva), de Jean M. Auel; Los enamoramientos (Alfaguara), de Javier Marías; El amor perdido (Planeta), de Javier Sierra; Mar de fuego (Grijalbo), de Chufo Llorens; La caída de los gigantes (Plaza & Janés), de Ken Follet, i Fácil de matar (Planeta), de Maruja Torres.

La classificació en català de ficció torna a encapçalar-la Espinosa, en aquesta ocasió publicant a Rosa dels Vents, seguit per L'home de la maleta (Proa), de Ramon Solsona; L'arqueòleg (Columna), de Martí Gironell; La terra de les coves pintades (Maeva), de Jean M. Auel; Mar de foc (Rosa dels Vents), de Chufo Llorens, i La caçadora de cossos (Columna), de Najat El Hachmi.

L'anomenat top ten de no-ficció en castellà l'encapçala El método ilustrado (Integral), de Pierre Dukan; en el segon lloc es troba Indignaos (Destino), de Stephane Hessel, i en el tercer torna Pierre Dukan amb No consigo adelgazar (Integral). El més venut en no-ficció en català és Indigneu-vos (Destino), de Stephane Hessel, seguit per Excuses per no pensar (Destino), d'Eduard Punset, i Córrer o morir (Ara Llibres), de Kilian Jornet. L'enquesta també reflecteix les vendes de les obres destinades al públic infantil i juvenil, en les quals el ratolí Gerónimo Stilton, de la mà de Planeta, ocupa els primers llocs, igual que altres obres com Renéixer (Montena), de Claudia Grey, o Sant Jordi i un equip de llegenda (Estrella Polar), signat per diversos autors.

stats