Cultura 15/08/2011

Antonio Banderas i Pedro Almodóvar es reconcilien vint anys després d'Átame'

En una entrevista concedida a un setmanari francès, Banderas ha afirmat que 'La piel que habito', que l'ha tornat a reunir amb Almodóvar, també ha servit per a que el director li perdonés la seva anada a Hollywood, que va veure com una traïció

Redacció
2 min
Amics/enemics Mentre Almodóvar agafava a coll Antonio Banderas, corrien rumors que en el rodatge de La piel que habito es van portar com gat i gos.

BarcelonaAntonio Banderas, protagonista de l'última pel·lícula de Pedro Almodóvar, La piel que habitoLa piel que habit, assenyala que aquest film els ha tornat a reunir vint anys després d'Átame, i que suposa, d'alguna manera, el perdó del director manxec. Segons Banderas, Almodóvar va sentir com una "traïció" la seva anada a Hollywood. "Ell m'havia creat, d'alguna manera jo era seu. Va veure la meva partida com una traïció. Ha necessitat temps per perdonar-me", va afirmar l'actor malagueny en un declaracions recollides ahir pel setmanari francès Le Journal du Dimanche amb motiu de l'estrena als cinemes francesos, dimecres, de La piel que habito, informa Efe.

Banderas va apuntar que malgrat que durant aquestes dues dècades han parlat per telèfon i s'han vist "regularment", les seves trajectòries professionals han sigut marcades pels desencontres. El 1991, quan Almodóvar li va proposar actuar a Kika, a l'actor li acabaven d'oferir el paper principal de la pel·licula nord-americana Els reis del mambo. I el director manxec no va acceptar de bon grat el rebuig. "Va tenir paraules molt dures: Hollywood t'aixafarà, malbarataràs el teu talent i jo ja t'ho hauré advertit" va recordar Banderas abans d'aclarir que "no li tinc rancor" perquè Almodóvar és un geni que ha revolucionat el cinema".

Tots dos, segons el diari francès, tenien al cap la possibilitat de retrobar-se en algun rodatge, però sempre hi havia alguna cosa que s'interposava als seus camins. "El 1998, a la preestrena de La màscara del Zorro li va dir, segons recorda Banderas: "Et tornaràs tan car que no podrem tornar a treballar junts". "Havia trobat l'excusa perfecta. Però amb el temps et tornes més raonable. I les ganes de fer bon cinema són més fortes que qualsevol altra cosa", afegeix el malagueny.

Amb La piel que habito, finalment, Almodóvar li va oferir un paper totalment diferent al que estava acostumat: "Es tracta d'un psicòpata, però Pedro m'ho va deixar clar molt ràpid: Res de fer un monstre. No vull res a l'estil de Hollywood, aquesta vegada hauràs de ser més subtil", va afirmar. "Em va empènyer cap a un registre que no era el meu, em va fer superar les meves limitacions, explorar el meu costat fosc. I he sortit d'això com a millor actor". "Vaig trobar la mateixa excitació de les nostres primeres pel·lícules, el mateix desig de Pedro de sorprendre, de fer-ho millor i d'una manera diferent. En resum, envelleix, però no canvia", sosté Banderas.

Segons les declaracions de l'actor, Almodóvar és un director immutable, i recorda que a La piel que habito ha vist al director "infernal" de sempre. "És ell, el psicòpata", bromeja l'actor, que va explicar que les escenes es repeteixen "fins que obté exactament el que vol. A vegades tens ganes de que es mengi la càmera. I no val la pena intentar donar la teva Opinió (...) Et mossegues els llavis perquè tot està al servei d'una formidable visió artística ".

Malgrat tot, Banderas encara té ganes de repetir l'aventura "Li vaig dir que m'agradaria molt que rodéssim una comèdia (...). I saps el que em va contestar?: Ho veig malament. Tinc la intenció de no fer res més que thrillers".

stats