Cinema
Cultura 04/01/2011

L'Animac escalfa motors

Xina serà el país convidat de la 15a Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya

Redacció
1 min
Animac, 15a edició

BarcelonaDel 24 al 27 de febrer, Lleida acollirà la quinzena edició de l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya. La mostra va dirigida a tots els artistes que recorren a l'animació com a instrument d'expressió personal i que han dut a terme treballs experimentals potenciant la captacitat expressiva del cinema.

Xina és el país convidat d'aquesta edició. S'hi podrà veure una mostra dels treballs més significatius que s'estan duent a terme al país i les principals obres que han contribuït a consolidar la disciplina. També hi serà present Liuyi Wang, un dels referents de la indústria de l'animació xinesa.

A més de les plataformes Animac Campus i Animac Mentors –dedicades a estudiants i emprenedors als quals acompanyar en el seu procés creatiu–, una altra de les iniciatives és The Johnny Cash Project, el projecte de Chris Milk de creació col·lectiva a través d'internet. Tothom qui ho vulgui podrà fer la seva aportació a les plantilles dels fotogrames del videoclip 'Ain't no grave', una obra en constant evolució. D'altra banda, l'espectacle familiar Sensacional, a càrrec de la companyia Imaginart, proposa la fusió de l'animació amb el teatre. Una altra de les novetats és el concurs 'Es pot Animac', organitzat conjuntament per Animac i la coordinadora d'ONG's per a estudiants d'art i batxillerat artístic de la província de Lleida.

stats