MÚSICA
Cultura 17/11/2011

Antònia Font, El Petit de Cal Eril, La Pegatina i Andrea Motis, entre els guanyadors dels Premis ARC

Els premis que atorga anualment l’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) també van distingir Sopa de Cabra, Albert Pla i Pascal Comelade, Sílvia Pérez Cruz i el Javier Colina Trio, Pastora, Anna Roig i L’Ombre de Ton Chien, i la Sant Andreu Jazz Band

Ara
2 min
Antònia Font / JORDI PIZARRO

BarcelonaAntònia Font (millor grup de pop-rock en català), La Pegatina (millor grup de músiques del món i/o mestissatge) i El Petit de Cal Eril (millor grup de música tradicional-folk) són alguns dels guanyadors dels Premis ARC de la Música Catalana 2011, que atorga anualment l’Associació de Representants, Promotors i Managers de Catalunya (ARC) per distingir els professionals de la música i l'espectacle a Catalunya.

També han estat guardonats Pastora (pop-rock en altres llengües), Anna Roig i L’Ombre de Ton Chien (cançó d’autor), Sílvia Pérez Cruz i Javier Colina Trio (jazz i blues) i la Sant Andreu Jazz Band (orquestres) i Albert Pla i Pascal Comelade (arts escèniques).

Els guanyadors han estat triats pels membres d’ARC entre 41 finalistes seleccionats per un jurat, tret del Premi Artista Revelació, atorgat per votació popular a través del Facebook d’ARC. El Premi atorgat pel públic ha estat per Andrea Motis & Joan Chamorro.

Una altra de les novetats d’enguany ha estat la creació d’una nova categoria, el Premi Especial del Jurat a l’esdeveniment musical de l’Any 2011, que ha guanyat el grup Sopa de Cabra per la seva gira de concerts commemorant els 25 anys del grup.

La gala d’entrega dels Premis ARC 2011 va ser dimecres a la sala Luz de Gas de Barcelona, i va comptar amb les actuacions d’Andrea Motis & Joan Chamorro Sextet, Pastora i Mazoni. L'acte va comptar amb el Conseller de Cultura Ferran Mascarell i amb el tinent alcalde de cultura, coneixement, creativitat i innovació Jaume Ciurana.

La llista completa dels premiats és la següent:

Pop-Rock en català: ANTÒNIA FONT

Pop-Rock en altres llengües: PASTORA

Cançó d’Autor: ANNA ROIG I L’OMBRE DE TON CHIEN

Jazz i Blues: SÍLVIA PÉREZ CRUZ I JAVIER COLINA TRIO

Folk i/o Música Tradicional: EL PETIT DE CAL ERIL

Músiques del mon i/o mestissatge: LA PEGATINA

Grup de versions: TREMENDOS

Orquestres (a partir de 8 components): SANT ANDREU JAZZ BAND

Formacions de Ball (de 2 a 7 components): LA MONTECARLO

Arts Escèniques i/o Públic Familiar: ALBERT PLA i PASCAL COMELADE, 'SOMIATRUITES'

Premi Especial del Jurat a l'Esdeveniment Musical de l’Any 2011: SOPA DE CABRA

Grup revelació 2011: ANDREA MOTIS

stats