Cinema
Cultura 07/05/2015

Arrenca un 'crowdfunding' per acabar l'últim film d'Orson Welles

Els productors de 'The other side of the wind' demanen 2 milions de dòlars (1,76 milions d'euros) per enllestir el muntatge i la banda sonora

Ara
1 min
Una imatge del rodatge de 'The other side of the wind'

Barcelona'The other side of the wind', l'últim film inacabat d'Orson Welles, podria veure la llum, però no sense ajuda. Els productors que treballen per acabar la pel·lícula que el director de 'Ciutadà Kane' no va poder completar, han obert un 'crowdfunding' per demanar 2 milions de dòlars (1,76 milions d'euros) que servirien per cobrir els costos de muntatge, banda sonora i postproducció de la cinta.

Fa mesos, l'anunci del final del litigi entre els propietaris dels drets va fer pensar que la pel·lícula podria estar acabada de cara al centenari del cineasta, que es va celebrar aquest dimecres. Però els treballs estan anant més a poc a poc del que es pensava en un primer moment i ara, la productora encarregada de completar la feina de Welles, ha decidit recórrer al micromecenatge.

De fet, segons va explicar a Indiewire, el productor Filip Jan Rymsza va consultar la filla de Welles (Beatrice Welles), la seva exdona (Oja Kodar) i el director Peter Bogdanovich (un dels actors de 'The othe side of the wind') abans de prendre la decisió, i tots van coincidir en què Welles hauria fet servir l'opció del 'crowdunding' per tirar endavant el projecte.

stats