En breu
Cultura 28/04/2013

'Ayer no termina nunca', d'Isabel Coixet, premi del jurat a Màlaga

Xavi Serra
1 min
'Ayer no termina nunca', d'Isabel Coixet, premi del jurat a Màlaga

BarcelonaIsabel Coixet es va endur ahir el segon premi més important del palmarès del Festival de Màlaga: la Biznaga de Plata del premi especial del jurat per Ayer no termina nunca , un drama ambientat en un futur proper encara més enfonsat per la crisi, que protagonitzen Javier Càmara i Candela Peña.

El premi del jurat no va ser l'únic per a la cinta de la cineasta catalana: també es va endur la Biznaga de Plata a la millor actriu per a Candela Peña i els premis a la millor fotografia per a Jordi Azategui i al millor muntatge, també per a Azategui.

La gran triomfadora del festival, tanmateix, ha sigut Gracia Querejeta, que amb 15 años y un día , un retrat de la difícil relació entre un militar retirat (Tito Valverde) i el seu conflictiu nét, s'ha emportat la Biznaga de Oro a la millor pel·lícula i els premis al millor guió -de Querejeta i Antonio Santos-, la millor banda sonora i el premi de la crítica.

Un altre títol destacat del palmarès ha sigut el film de baix pressupost Stockholm , de Rodrigo Sorogoyen, guanyador de la Biznaga a la millor direcció, millor actriu -Aura Garrido, ex aequo amb Candela Peña-, millor guionista novell i una menció especial del jurat de la crítica. La Biznaga de Plata al millor actor protagonista ha recaigut en el popular Mario Casas per La mula , ambientada en la Guerra Civil.

stats