Cultura 09/10/2019

Barcelona, convidada al Festival del Llibre de Milà

Pau Vidal, Tina Vallès, Marina Garcés i Carlos Zanón són alguns dels autors que hi participaran

Ara
1 min
Tina Vallès formarà part de la delegació que viatjarà a Milà el novembre

BarcelonaDesprés de la Fira del Llibre de Buenos Aires de l'abril passat, Barcelona torna a ser convidada a una altra fira literària de prestigi internacional: el Festival del Llibre de Milà. Els organitzadors del Milano Book City han anunciat aquest dimecres que la capital catalana serà la ciutat convidada de la trobada d’enguany, que se celebra del 13 al 17 de novembre en uns quants llocs de la ciutat.

Amb més de mil actes programats, aquesta important trobada literària compta amb la participació de centenars d’escriptors i de professionals del llibre de tot el món. Des de l’entrada de Milà a la xarxa de Ciutats de la Literatura Unesco el 2017, el festival va decidir convidar cada any una ciutat de la xarxa: el 2018 la ciutat triada va ser Dublín i aquest 2019 ha sigut Barcelona.

"Des de Barcelona Ciutat de la Literatura Unesco s’ha elaborat un programa que beu de les fecundes relacions entre les dues ciutats i que busca afermar-les", es diu en un comunicat de l'Icub. Així, s’hi han convidat traductors d’obres clàssiques i contemporànies italianes com Pau Vidal; escriptors ja traduïts a l’italià com Marina Garcés i Tina Vallès, i un escriptor com Carlos Zanón, responsable de la continuació de la sèrie Carvalho, molt popular en aquest país.

També s'ha organitzat una taula rodona entre els editors Jordi Herralde i Valèria Bergalli, amb Carlo Feltrinelli, editor milanès, que servirà per analitzar els llaços entre les editorials de les dues ciutats i les similituds i diferències dels panorames editorials de cadascuna. El programa inclou una actuació del poeta i rapsode Josep Pedrals, acompanyat pel pianista Xavi Lloses.

stats