Cinema
Cultura 29/07/2011

Bollywood s'atreveix amb Adolf Hitler

La pel·lícula sobre el dirigent nazi s'estrena avui a l'Índia amb el títol 'Estimat amic Hitler'

Efe
1 min
Hilter índi

Nova DelhiEl cinema indi estrena avui una polèmica pel·lícula, la crítica l'ha destrossat per la seva visió ingènua, sobre Adolf Hitler. Amb el títol d'Estimat amic Hitler el film compta amb un equip d'actors indis i s'inspira en les cartes que Gandhi va escriure al dirigent nazi per dissuadir-lo dels seus afanys bèl·lics durant la II Guerra Mundial.

"Volem portar un missatge de pau des de l'Índia al món, mostrar que som un país secular i amant de la pau. Cada indi continua portant a dins a Gandhi", ha assegurat el guionista de la pel·lícula, Nalin Singh. Singh, que també interpreta al ministre nazi de Propaganda, Joseph Goebbels, ha defensat el film i ha assegurat que tan sols busca mostrar la superioritat del moviment gandhià sobre el nazisme i que no presenta el dictador de manera idealitzada.

El director del film, Rajesh Ranjan Kumar, va alabar la contribució "indirecta" de Hitler a la independència índia i Neha Dupia, l'actriu que interpreta a l'amant del dictador (Eva Braun), ha declarat ser una "gran fan" de la parella.

La pel·lícula combina els horrors de la guerra amb els balls del Punjab. De moment, ja ha aconseguit que el llibre que va escriure Hitler sobre les seves tesis nazis, La meva lluita sigui a totes les llibreries. Estimat amic Hitler s'estrenarà també als Estats Units i a la Gran Bretanya i es va poder veure el passat maig a Cannes.

stats