Cultura
Cultura 04/08/2012

Budapest celebra la cultura popular catalana

La ciutat hongaresa acull aquest cap de setmana un aplec internacional amb tot d'activitats al voltant de la cultura tradicional de Catalunya

Ara
1 min
Minyons de Terrassa a Budapest

BarcelonaDes del divendres 3 i fins al diumenge 5 d'agost s'està celebrant a Budapest el 25è Aplec Internacional, un tast de cultura popular catalana que està omplint els carrers de la ciutat de sardanes, castells, gegants, capgrossos, bestiari, diables i danses la plaça Szabadság de la capital hongaresa. L'objectiu de l'Aplec és "contribuir a la projecció del folklore" a ciutats amb una significativa "afinitat cultural, històrica o social amb Catalunya".

L'entitat que organitza la cita és Adifolk, que fa 25 anys que porta la cultura tradicional catalana arreu d'Europa, començant el 1988 en el primer Aplec Internacional a Amsterdam. Enguany, a l'Aplec de Budapest, hi participen disset formacions catalanes amb un total de 500 participants. A l'expedició catalana cal sumar també un miler d'acompanyants.

Amb motiu del 25 aniversari de l'Aplec, l’artista plàstic Joan-Pere Viladecans ha obsequiat Adifolk amb un cartell commemoratiu de la cita. La programació de l'Aplec es pot consultar a la web d'Adifolk.

stats