Cultura 04/01/2021

Els museus i exposicions de La Caixa van rebre més de 3,8 milions de visitants el 2020

Els equipaments més visitats van ser el CosmoCaixa i els CaixaForum de Madrid i Barcelona

Ara
1 min
Mira’t al mirall perquè podries 
 Ser un vampir

BarcelonaEls centres i exposicions de la Fundació La Caixa d'arreu de l'Estat van rebre més de 3,8 milions de visitants al llarg de l'any passat, segons informa la institució. Els vuit CaixaForum i el CosmoCaixa van rebre 1,2 milions de visitants, i els més visitats van ser el CosmoCaixa (358.000 visitants), el CaixaForum de Madrid (230.891) i el CaixaForum de Barcelona (213.478). Algunes de les exposicions més vistes van ser Càmera i ciutat, Vampirs. L'evolució del mite i Sabres i mastodonts. Les exposicions itinerants arreu del territori van rebre 2,6 milions de visitants.

Des de la reobertura de l'1 de juny, els centres van rebre més de 600.000 visitants, i la fundació fa un balanç positiu de tot l'any, perquè si no s'hagués hagut de tancar pel covid haurien assolit una ocupació semblant a la del 2019. Més concretament, expliquen que van rebre un 35% menys de visitants respecte al 2019 pel tancament de dos terços de l'aforament per les restriccions del covid, i que en els últims mesos van assolir l'aforament màxim als CaixaForums de Madrid i Barcelona, amb mitjanes diàries d'un miler de visitants durant els caps de setmana.

El públic digital

Pel que fa a l'èxit de les propostes digitals, l'Àgora Digital del CaixaForum i el CosmoCaixa va registrar 3,5 milions de visites. Entre les propostes més destacades hi ha Jo canto Al·leluia, amb més de dos milions de visualitzacions en dues setmanes.

stats