Cinema

Almodóvar, León de Aranoa i Marcel Barrena, els tres cineastes preseleccionats per als Oscars

Les pel·lícules 'Madres paralelas', 'El buen patrón' i 'Mediterráneo' són les escollides per a la final

Ara
1 min
Pedro Almodóvar i Penélope Cruz aquest dimecres a Venècia

BarcelonaPedro Almodóvar per Madres paralelas, Fernando León de Aranoa amb El buen patrón i Marcel Barrena per Mediterráneo: aquests són els tres films i cineastes preseleccionats per l'Acadèmia del Cinema Espanyol per representar Espanya als Oscars 2022, en la categoria de millor pel·lícula internacional. El 5 d'octubre s'anunciarà el títol definitiu que anirà a Hollywood. La gala dels Oscars està prevista per al 27 de març.

Pedro Almodóvar parteix com a clar favorit no només per la seva carrera a Hollywood, sinó per l'èxit de l'estrena de Madres paralelas al Festival de Venècia, on Penélope Cruz es va endur la Coppa Volpi. El film aborda el drama de les fosses comunes de la Guerra Civil.

Amb coproducció de Mediapro, el film de Fernando León de Aranoa El buen patrón s'estrenarà properament al Festival de Sant Sebastià. Compta en el repartiment amb el protagonisme de Javier Bardem com a empresari d'una petita empresa de balances que espera un premi.

També passarà per Sant Sebastià Mediterráneo, del català Marcel Barrena, que explica el periple de dos amics que acaben creant una ONG i salvant vides al mar: Open Arms. La cinta està protagonitzada per Dani Rovira.

stats