Cultura 05/08/2016

Collboni s'alinea amb els comuns en la polèmica per les estàtues franquistes i la Coronela

"Comparteixo tant políticament com personalment la posició del primer tinent d'alcalde", diu l'alcalde accidental

Efe
1 min
A l’octubre està previst situar dues escultures franquistes a l’entrada del Born.

BarcelonaEl regidor socialista, tinent d'alcalde de Cultura i alcalde accidental de Barcelona, Jaume Collboni, ha donat suport a la posició oficial de l'Ajuntament respecte dels dos casos polèmics dels últims dies: l'exhibició d'estàtues franquistes en una exposició al Born i la negativa que la Coronela faci la seva exhibició de l'acte municipal de l'11 de setembre.

"Comparteixo tant políticament com personalment la posició del primer tinent d'alcalde", ha dit avui Collboni a l'Ajuntament de Barcelona. Pisarello ha defensat que l'exposició "pretén fer pedagogia i impulsar una reflexió col·lectiva contra la impunitat de la dictadura".

Collboni també ha secundat la postura del govern municipal d'Ada Colau de rebutjar que durant la pròxima celebració de la Diada surti de l'ajuntament la desfilada de la Coronela, que recorda la milícia catalana de voluntaris que va oposar resistència a la invasió borbònica en la Guerra de Successió.

El socialista desfà així la topada que hi va haver entre els mateixos socis de govern arran d'un tuit del regidor socialista Daniel Mòdol criticant el Born, i que tot seguit va esquivar Pisarello.

stats