Música
Cultura 07/12/2013

Concha Buika, nominada als Grammy

La cantant mallorquina aspira al premi de millor àlbum de jazz llatí en una edició que Jay Z domina amb 9 nominacions

Agències
1 min
Concha Buika a Sant Feliu de Guíxols / ACN

BarcelonaLa cantant mallorquina Concha Buika ha aconseguit una nominació en la categoria de millor àlbum de jazz llatí en la 56a edició dels premis Grammy. 'La noche más larga', el seu darrer disc, competirà amb els cubans Paquito D'Rivera i Trio Corrente ('Song for Maura'), Omar Sosa ('Eggun') i Roberto Fonseca ('Yo') i amb els nord-americans Wayne Wallace Latin Jazz Quintet ('Latin Jazz-Jazz Latin').

El músic de hip-hop Jay Z ha sigut qui ha aconseguit més candidatures, 9 en total, però la majoria en categories de rap. El músic ha quedat fora de les categories més importants, dominades per Macklemore & Ryan Lewis, Daft Punk i Lorde. Daft Punk és l'únic artista que podria aconseguir el doble premi de millor àlbum i millor enregistrament de l'any, pel disc 'Random access memories' i el tema 'Get lucky'.

El duet Macklemore & Ryan Lewis també podria fer doblet en la categoria de millor cançó i millor actuació de rap amb el tema 'Same Love', que ha desbancat el seu 'hit' 'Thrift shop'. Macklemore & Ryan Lewis acumulen set nominacions, les mateixes que Kendrick Lamar, Pharrell i Justin Timberlake.

El lliurament dels 82 guardons dels premis Grammy es farà el pròxim 26 de gener al pavelló Staples Center de Los Angeles.

stats