Teatre
Cultura 27/01/2022

La Cubana enterra l'Arturo al Coliseum

La companyia estrena per fi a Barcelona 'Adeu Arturo' i anuncia una exposició al Palau Robert

1 min
La Cubana presenta 'Adios Arturo' davant del Coliseum

BarcelonaLa Cubana va estrenar el seu últim espectacle, Adeu Arturo, el 2018 a València. Quatre anys i una pandèmia després arriba dimecres que ve a Barcelona, al Teatre Coliseum, la festa d'enterrament del polifacètic artista Arturo Cirera Mompou, que va morir als 101 anys però als 70 anys ja va deixar escrit com volia que fos el seu comiat: cubanero.

En un xou digne de la companyia, els artistes han presentat aquest dijous el muntatge des de la façana del Coliseum. De l'argument, com és tradicional, no n'han revelat cap detall: "Parla del mateix de sempre. Va de teatre i del teatre que tots fem a la vida quotidiana: la família, la feina, les celebracions socials, els batejos i els enterraments en aquest cas. És una festa", ha dit el director de La Cubana i de l'espectacle, Jordi Milán. Es tracta d'explicar d’una manera esbojarrada i divertida la parafernàlia que es crea a partir d'una defunció que vol ser un carpe diem.

L'obra, que arriba un any tard perquè el covid va obligar-los a aturar la temporada madrilenya, ha estat traduïda i adaptada al català, a la ciutat de Barcelona i a la pandèmia. Per a la temporada catalana, que anirà del 2 de febrer al 22 de maig, han substituït quatre actors dels onze que consten al repartiment, a banda del guacamai. L'espectacle volia celebrar els 40 anys de la companyia. Finalment servirà per celebrar els 42 anys i encara s'allargarà un any més la celebració, perquè el 2023 es podrà veure al Palau Robert l'exposició històrica de la companyia que es va instal·lar a Sitges el 2021.

stats