Cultura 22/02/2021

Daft Punk se separen

El duo de pop electrònic posa fi a la seva carrera amb un vídeo de 8 minuts

2 min
Fotograma del vídeo 'Epilogue' de Daft Punk

BarcelonaDaft Punk pengen els cascos definitivament. El duo francès ha anunciat aquest dilluns que posen fi a la seva carrera amb Epilogue, un vídeo de 8 minuts publicat a la seva web i canal de YouTube que ja conté extractes de la pel·lícula que el duo va produir el 2006, Electroma. El missatge "Daft Punk (1993-2021)" tanca una trajectòria brillant amb discos tan influents en la història de la música dance com el debut de la banda, Homework (1997), o el popular Random access memory (2013), que els va fer guanyar cinc premis Grammy.

'Epilogue', el comiat de Daft Punk

Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo van formar Daft Punk el 1993 a París i van contribuir a definir el moviment French Touch de l'escena house francesa amb un so orgànic de gran intuïció melòdica que va transcendir l'àmbit electrònic. Amb els senzills Around the world i Da funk i els seus corresponents i emblemàtics vídeos com a punta de llança, el duo va triomfar en les radiofórmules pop-rock i fins i tot en els circuits del rock alternatiu. La seva fama va créixer encara més arran del llançament de Discovery el 2001 i la publicació de temes que hibridaven el dance i el pop com One more time. En aquella època el duo ja apareixia sempre en públic amb uniforme de cuir i casc futurista amb els vidres tintats que es va convertir en la imatge icònica del grup. Durant la primera dècada del segle van publicar també el tercer disc Human after all, un directe i la banda sonora de la pel·lícula Tron: Legacy.

El 2013 Random access memories va consolidar l'estatus de superestrelles del duo gràcies en part a l'èxit mundial del senzill Get lucky, en què col·laboraven el guitarrista i productor Nile Rodgers i el cantant Pharrell Williams. El productor Giorgio Moroder també col·laborava en el disc que va obtenir més reconeixement de crítica i públic de la seva carrera. Daft Punk ja no van tornar a publicar cap disc, però sí col·laboracions amb The Weeknd, Kanye West o Parcels. La banda no ha comentat els motius de la separació, però el seu publicista ha confirmat que és definitiva.

stats