EQUIPAMENT
Cultura 29/03/2011

La Diputació de Tarragona crearà una biblioteca virtual que permetrà consultar de franc centenars de publicacions

Aquesta any s'engegarà el projecte de la biblioteca virtual Ramon Berenguer IV, a la qual s'accedirà a través de la pàgina web de la Diputació

Acn
1 min

TARRAGONAA partir d'ara i fins a finals de setembre la Diputació treballarà en la confecció de la biblioteca virtual Ramon Berenguer IV, que podria estar enllestida l'any vinent amb un centenar de publicacions, que s'aniran ampliant amb el temps. El nou espai virtual contindrà totes les obres de la Diputació, així com les dels organismes autònoms i les entitats que depenen d'aquesta institució. També incorporarà totes les publicacions dels instituts d'estudis locals i comarcals, així com les de les associacions que demanin publicar. A banda, també hi seran presents les edicions dels ajuntaments, consells comarcals i altres ens municipals de la demarcació de Tarragona.

"L'objectiu és aconseguir la més àmplia difusió cultural", ha manifestat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, que ha destacat el gran valor de moltes de les publicacions que s'inclouran en la futura biblioteca virtual, com ara La Tarragona Cristina, d'Emili Morera. De moment, la Diputació disposa de 550 publicacions editades, i totes elles s'aniran incorporant, progressivament, a l'espai virtual.

La creació d'aquesta biblioteca s'emmarca en el nou projecte engegat per la Diputació de Tarragona anomenat Ramon Berenguer IV, una iniciativa cultural que té l'objectiu de recuperar l'esperit de l'antic Institut d'Estudis Ramon Berenguer IV. El projecte, que suposarà una inversió inicial de prop de 90.000 euros, també inclou l'atorgament de nous premis i beques per tal de promoure iniciatives culturals i ciutadanes de la demarcació.

Els destinataris d'aquest premis i de les noves beques seran tant institucions públiques del territori com associacions culturals i ciutadanes i persones amb trajectòries rellevants. En aquest sentit, Poblet ha assenyalat que l'objectiu dels premis és "reconèixer la feina feta", mentre que el de les beques és el de "fomentar les futures iniciatives".

stats