LITERATURA
Cultura 14/10/2011

Participació altíssima al premi Planeta

El guardó, el més ben dotat econòmicament del món després del Nobel, es lliurarà avui a la nit durant un sopar de gala al Palau de Congressos de Barcelona, on enguany hi haurà els prínceps d'Astúries i de Girona. S'hi han presentat quasi 500 manuscrits

Ara
2 min

BARCELONALa 60ª edició del premi Planeta, que s'entregarà aquesta nit en un acte presidit pels Prínceps d'Astúries al Palau de Congressos de Catalunya, ha comptat amb una participació altíssima: s'han presentat 484 manuscrits. D'aquests, s'han escollit deu finalistes. El manuscrit que sigui escollit com a millor novel·la s'emportarà un premi de 601.000 euros, i el finalista una gens menyspreable xifra de 150.000 euros.

El jurat d'aquesta edició està format per Alberto Blecua, Ángeles Caso, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Carlos Pujol. D'ençà el naixement dels premis, s'hi han presentat 19.000 originals.

Al marge del guardò, el president de Planeta, José Manuel Lara, ha explicat que Planeta repetirà volum de negoci aquest any amb unes vendes consolidades de 3.000 milions d'euros, 2.000 milions dels quals corresponen a la venda de llibres. L'editor ha ressaltat que "el mèrit d'aquests bons resultats" és del seu "equip directiu", i ha destacat que bona part del manteniment de les vendes es deu al creixement dels cursets de formació. A més, ha apuntat que per ara no li fa falta obrir el capital del grup a nous inversors.

Creixement i Internet

Sobre les línies d'estratègia de creixement de Planeta, Lara ha assenyalat que seran les mateixes que les actuals: edició, créixer en mitjans de comunicació i en llibre de text, com ha fet a França, "afegint una quarta variable, la d'internet, el llibre electrònic i la digitalització". Respecte a internet i la futura estratègia dels mitjans de comunicació a la xarxa, Lara ha assenyalat que "ningú sap quin pot ser però tots volem ser Cristòfor Colom, el primer que arribi i encerti. Perquè el que arribi abans de temps, encara que encerti, no serà Cristòfor Colom, serà com quan els víkings van arribar a Amèrica".

stats