Música
Cultura 26/09/2019

Educació i divulgació musical a l'Off Concurs del Maria Canals

L'edició d'enguany programa més de 800 activitats i fa el salt internacional a Lisboa

Acn
1 min
L'Off concurs del Maria Canals

BarcelonaL'Off Concurs del Maria Canals, el concurs de piano per excel·lència, ha programat en la temporada 2019/2020 més de 800 activitats musicals educatives, socials i divulgatives que comptaran amb el suport de més de 100 entitats públiques i privades per dur-se a terme. 'Maria Canals porta cua', 'Tu hi toques?', 'Em toca' i el 'Maria Canals educa' són els quatre projectes en què es divideixen les activitats, que beneficiaran aproximadament 6.000 estudiants de música i d'ensenyament general.

El 'Maria Canals Porta Cua', que compta amb el suport de la Fundació Jesús Serra, porta pianos de cua a diversos espais públics de Barcelona i municipis catalans. Aquest any a Madrid, Saragossa, Sant Sebastià i Lisboa també s'hi col·locaran pianos, que podrà tocar tothom que ho vulgui. En total en seran 150, i s'espera que 330.000 persones hi interaccionin. L''Em toca' és l'altre projecte de l'Off que compta amb el suport de la Jesús Serra. Gràcies a aquesta iniciativa social, infants de barris amb un alt percentatge de vulnerabilitat social podran aprendre a tocar el piano de forma gratuïta.

El 'Maria Canals educa' se centra en la promoció d'activitats didàctiques i educatives que ressaltin l'aspecte lúdic de la pràctica del piano. Enguany aquest projecte s'adreçarà a 6.400 estudiants de música de totes les edats. El 'Tu hi toques?' també s'adreça a estudiants de piano. Tots els que ho vulguin podran gravar un vídeo explicant per què el toquen i què és el que més els agrada de fer-ho. Els autors dels millors vídeos seran premiats amb l'oportunitat de tocar el piano de gran cua del Palau de la Música Catalana.

stats