Cultura 01/04/2016

Egipte necessita més temps per estudiar la tomba de Tutankhamon

Els 40 escaneigs amb radar realitzats per l'equip d'experts no han demostrat encara de forma concloent l'existència de càmeres ocultes al sepulcre

Agències
2 min
Egipte necessita més temps per trobar les càmeres ocultes de la tomba de Tutankhamon

LuxorEls secrets de la tomba de Tutankhamon continuen sense revelar-se. L'equip d'experts que investiga la tomba del faraó necessita més temps per realitzar noves proves que demostrin sense gènere de dubtes l'existència de les càmeres ocultes que s'amaguen al sepulcre, segons ha anunciat aquest divendres el ministre egipci d'Antiguitats Jaled al Anany.

El ministre ha fet l'anunci a la Vall dels Reis, a Luxor, acompanyat del seu antecessor en el càrrec, Mamduh al Damati, que a mitjans de març va assegurar que aquest divendres se sabria definitivament si hi havia estàncies o cavitats en les parets nord i oest de la tomba, tal i com apuntava l'anàlisi realitzat per un equip japonès en novembre del 2015. Les investigacions van començar quan l'arqueòleg Nicholas Reeves va observar una esquerda en la paret nord del sepulcre del faraó. Reeves va interpretar que la fissura era una porta segellada que portava a una possible càmera oculta que podria ser la tomba de Nefertiti, la madrastra de Tutankhamon.

L'expert de l'institut de Geologia de la Universitat d'El Caire Yaser al Shaib ha afirmat que "deu hores després d'acabar l'escaneig" no es pot afirmar encara que hi ha alguna cosa oculta darrera la tomba de Tutankhamom, tot i reconèixer els "indicis". "Hem vist coses, però no sabem què són", ha dit, afegint que "les dades són moltes i molt bones" però necessiten que "molts experts les analitzin des de diferents punts de vista".

Un expert mostra el radar amb què s'han examinat les parets de la tomba de Tutankhamon

Les proves de radar realitzades ahir van consistir en 40 escaneigs durant dotze hores, portats a terme per dos experts egipcis i dos nord-americans membres de l'equip de la revista 'National Geographic' que patrocina la missió i n'ha adquirit els seus drets televisius.

stats