MÚSICA
Cultura 13/12/2010

Mor Enrique Morente

Fonts familiars han confirmat la mort del 'cantaor'

Redacció
1 min
Enrique Morente

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } Fonts properes a la família d'Enrique Morente han confirmat que el cantaor ha mort, després de passar unes hores amb les constants vitals actives mitjançant una màquina.

El 4 de desembre, Morente, de 67 anys, va ser intervingut quirúrgicament a la clínica La Luz de Madrid d'una úlcera. Dos dies després, va ingressar a l'UCI i va ser operat de nou. Des de llavors, roman a la Unitat de Cures Intensives.

La família de Morente va confirmar diumenge la "gravetat de la situació" del cantaor després de rebre el primer informe mèdic per escrit del seu estat de salut. "La família espera l'evolució del seu estat de salut i notificarà qualsevol canvi oportunament a través d'un nou comunicat", assenyalava la nota, remesa des de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE). La família del cantaor granadí també va voler "reiterar el seu agraïment per les repetides mostres d'afecte cap a la figura d'Enrique Morente rebudes al llarg d'aquests dies”.

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha declarat avui que es troba "commocionada" per la notícia i que la mort cerebral del cantaor és una "pèrdua immensa". González-Sinde ha definit Morente com una persona "tan important a la cultura del país, en l'evolució i transformació del flamenc, en la conquesta de nous públics; un mestre, una persona amb una tècnica vocal impecable".

stats