Cultura 24/05/2013

Bruixes i bandolers multimèdia apareixen al nou Espai Montseny

Situat a Viladrau, pretén endinsar-se en l'essència del parc natural i actuar també com a revulsiu turístic de la zona

Ara
2 min
Espai Montseny

BarcelonaAquest dijous s'ha presentat a Viladrau l’Espai Montseny, un espai-experiència que permet entendre l’essència del Montseny i les històries i llegendes de bandolers i bruixes que van viure-hi, a través de tecnologia multimèdia d’última generació. Neix també amb vocació de ser un pol de dinamització turística de la zona i inclou un punt d’informació turística sobre el Parc Natural del Montseny i propostes d'excursions i activitats lúdiques i culturals.

L’Espai Montseny compta amb tècniques museogràfiques que inclouen audiovisuals de gran format disponibles en quatre idiomes, hologrames i multiprojeccions en una iniciativa inèdita fins ara al país. En concret, hi ha dos muntatges audiovisuals (l'Espai Bandolers i l'Espai Bruixes) amb efectes d’imatge i so, que s'endinsen en les atmosferes màgiques dels boscos del Montseny. El públic hi veu aparèixer i desaparèixer hologrames de bandolers i de dones d’aigua i assisteix també a rituals de bruixes. Explica Francesc Xavier Bellvehí, alcalde de Viladrau, que aquest municipi "és el poble de Catalunya on es van matar més dones acusades de bruixeria, un total de 14, i també és el bressol de Serrallonga", el bandoler més conegut de Catalunya.

A la part exterior del centre, coincidint amb l'espai conegut com a sot dels Vernets, s’ha arranjat una superfície per ubicar-hi un arborètum. Concretament, s'ha fet una plantació de diverses espècies de plantes i herbes remeieres relacionades amb el món de les bruixes.

L’Espai Montseny és impulsat per l’Ajuntament de Viladrau i l’Associació de Municipis per al Desenvolupament del Pla de Competitivitat Turística de Boscos de Bruixes i Bandolers, del qual formen part els municipis d’Arbúcies, Olost, Sant Feliu Sasserra, Sant Hilari Sacalm i Viladrau.

stats