Fotografia
Cultura 23/06/2013

Eugeni Forcano cedeix dues col·leccions sobre Josep Pla a la Casa Museu Domènech i Montaner

Les exposicions del Premio Nacional de fotografia es podran veure a Canet de Mar fins al 18 d'agost

Acn
1 min
Una de les fotografies d'Eugeni Forcano a Josep Pla

BarcelonaEl fotògraf Eugeni Forcano ha cedit dues col·leccions sobre Josep Pla a la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar, el seu poble natal. Les exposicions, 'Josep Pla vist per Eugeni Forcano' i 'A l'ombra de Josep Pla', es podran veure fins al proper 18 d'agost. La primera col·lecció, segons ha explicat l'autor, és producte d'un petit recorregut que va fer amb Pla amb motiu dels setanta anys de l'escriptor. En aquestes fotografies, l'artista buscava cercar un angle nou que expliqués l'escriptor i el seu entorn, defugint el retrat d'estudi. Aquestes instantànies tenen un gran pes documental. La segona és una col·lecció molt més simbòlica en què l'artista utilitza metàfores per explicar el personatge.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat Forcano com una mostra de "la força dels creadors del país". El conseller s'ha mostrat apassionat per la feina "artesana" que ha desenvolupat Forcano, fonamentada en "una gran intuïció". A més, ha explicat la manera de fotografiar que empra l'artista i que aconsegueix "anar captant la realitat i anar-la construint a través de la imatge amb una càmera que gairebé no es veu".

Eugeni Forcano ha destacat que la pràctica de la fotografia l'ha "enriquit" com a persona durant tots aquests anys. Durant la seva intervenció, el fotògraf ha explicat que amb la seva feina va descobrir moltes facetes de l'escriptor Josep Pla. Tot i que ha admès que li era desconegut en la vessant més personal, a través de les seves fotografies va descobrir un Pla "savi, ric, intel·ligent, científic, explosiu, viu, murri, extravertit i divertit".

stats