Música
Cultura 23/03/2018

Ievgueni Konnov guanya el premi Fundació Jesús Serra del concurs Maria Canals

El pianista rus va superar el britànic Luke Jones i també el rus Alexei Sitxev

Ara
1 min
Evgeny Konnov guanya el Premi Fundació Jesús Serra del concurs Maria Canals

BarcelonaEl pianista rus de 25 anys Ievgueni Konnov ha obtingut el premi Fundació Jesús Serra de la 64a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona. Konnov es va imposar en la final a la pianista britànica Luke Jones, de 22 anys, i al rus Alexei Sitxev, de 29 anys, que es van endur respectivament el segon i tercer premi del concurs. En la final, celebrada aquest dijous a la nit, hi van participar 93 pianistes de 34 nacionalitats.

Tot i la seva joventut, Konnov ja ha actuat en auditoris alemanys, austríacs, italians, espanyols, polonesos i russos, i des del 2014 ha guanyat diferents premis, entre els quals hi ha el del concurs internacional Siegfried Gschwilm i el Piano Talents de Milà.

La prova final del Maria Canals es va celebrar a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana de Barcelona. Els tres finalistes, acompanyats per la Jove Orquestra Nacional de Catalunya sota la direcció de Manuel Valdivieso, van interpretar el 'Concert per a piano número 1' de Txaikovski. El premi està dotat amb 80.000 euros, que es repartiran els guanyadors en forma de premis i concerts remunerats. Ievgueni Konnov també s'ha endut el premi del públic, que consisteix en 25 hores d'enregistrament i edició.

stats