Cultura 23/07/2018

La família Miró cedeix quatre escultures de l'artista a Santander i al Centro Botín

Les escultures cedides són "les més importants" de la col·lecció privada familiar

Europa Press
2 min
Imatge institucional de la cessió de quatre escultures de Joan Miró al Centro Botín i la ciutat de Santander

BarcelonaEls hereus de Joan Miró han cedit temporalment quatre escultures de l'artista català a la ciutat de Santander i al Centro Botín. El net de l'artista i cap visible de la Successió Miró, Joan Punyet Miró, ha destacat els vincles que tenia el seu avi amb la capital càntabra i amb la família Botín i ha explicat el motiu principal d'aquesta cessió: "Si deixàvem alguna cosa a Santander no podia ser qualsevol cosa, sinó el bo i el millor".

Les obres cedides estan exposades al Centre Botín, en el marc de l'exposició 'Joan Miró: Escultures 1928-1982', fins al 2 de setembre. A partir d'aquest dia es farà efectiva la cessió, per cinc anys renovables, de les escultures 'Femme Monument' (1970) i 'Souvenir de la Tour Eiffel' (1977) al Centre Botín i de 'Tête' (1978) i 'Femme' (1969) a l'Ajuntament de Santander.

'Tête', de Joan Miró

La directora executiva del Centro Botín, Fátima Sánchez, considera que aquesta "gran exposició" del seu centre ha fet possible la cessió. Sánchez diu que s'està complint amb la voluntat de l'artista que "les seves obres de gran format es mostrin en llocs públics i siguin accessibles a tothom". L'alcaldessa de Santander, Gema Igual, ha destacat el "valor econòmic incalculable" i ha fet incís en el fet que només una d'elles ja val "molts milions d'euros". A més a més, ha agraït la seva participació en la cessió a María José Salazar, conservadora del Museu Nacional Reina Sofia i membre del comitè assessor del Centro Botín.

'Souvenir de la Tour Eiffel', de Joan Miró

Punyet subratlla que les quatre obres cedides formen part de la "primera línia expositiva" de Miró i són les "més importants" de la col·lecció privada familiar. El net de l'artista ha manifestat el seu "orgull" per "la gran aposta de la família de fer de Santander una ciutat oberta al món, moderna i que, amb el nom de Miró al seu costat, formarà part de la cartografia mundial de l'art contemporani".

El net de Miró considera que amb aquest gest "més artistes i més hereus agafaran exemple" i contribuiran a fer de Santander "un lloc màgic i important a nivell mundial".

'Femme, monument'

L'exposició 'Joan Miró: Escultures 1928-1982' no només mostra l'obra escultòrica de Joan Miró, sinó que també dona a conèixer el seu procés creatiu.

'Femme debout', de Joan Miró
stats