Arts escèniques
Cultura 18/05/2021

'Fariña': del llibre a la sèrie, i ara també al teatre

L'obra que es veurà al Teatre Tívoli retrata el narcotràfic a Galícia entre els anys 70 i 90

Ara
1 min
Imatge de 'Fariña'

BarcelonaEl Teatre Tívoli estrena aquest divendres l'adaptació teatral de Fariña. L'obra, dirigida per Tito Asorey i amb la dramatúrgia de José L. Prieto, es basa en el popular assaig del periodista Nacho Carretero que va arribar a estar segrestat de les llibreries més de tres mesos per la denúncia d'un alcalde que va haver d'indemnitzar autor i editorial. Fariña, que ja s'havia adaptat a una sèrie de televisió, recull la història del narcotràfic a les Rías Baixas durant les últimes dècades del segle XX.

La posada en escena compta amb els actors María Vázquez, Xosé A. Touriñán, Marcos Pereiro, Cris Iglesias, Sergio Zearreta i Víctor Duplá, que interpretaran una multitud de personatges. L'actriu María Vázquez, que es posa en la pell d'una nena, una mare i una narcotraficant, ha explicat en declaracions a l'ACN que Fariña és "metateatre que explica la història de Galícia entre finals dels 70 i els 90".

L'espectacle se centra en la història que va viure Galícia i en per què la situació es va sostenir durant tant de temps. "L'obra té més a veure amb el llibre que amb la sèrie", continua. L'espectacle, que combina musical, drama i comèdia, és un retrat sociològic de com va afectar que entressin tots aquests diners en una zona molt incomunicada, descriu Sergio Zearreta.

Fariña arriba a Barcelona després de passar pel Teatre Cofidis Alcázar i les Naves del Español de Madrid amb més de 6.000 espectadors.

stats