Arquitectura
Cultura 20/10/2013

El festival d'arquitectura 48H Open House BCN frega les 50.000 visites, un 5% més que l'any passat

La seu del Círculo Ecuestre, al carrer Balmes, ha estat l'espai més visitat amb 1.900 persones

Acn
2 min
Visitants del 48H Open House BCN a la Casa Sayrach

BarcelonaLa 4a edició del festival d'arquitectura 48H Open House Barcelona –que ha obert aquest cap de setmana les portes de més de 150 edificis històrics, monuments, teatres i hotels de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet– tanca les portes fregant els 50.000 visitants, un 5% més que en l'edició de l'any passat. Segons l'organització, l'espai més visitat ha estat un cop més el Círculo Ecuestre, amb 1.900 persones, seguit de l'antiga fàbrica Estrella Damm, amb 1.700 visitants, el Palau Moja, la Casa Sayrach, el Palau Baró de Quadras, el Palau Macaya i el Palau Centelles. El renovat Teatre Principal ha sigut una de les novetats que ha acaparat major atenció del públic.

32 espais nous a Barcelona

L'edició d'aquest any del festival d'arquitectura ha incorporat 32 nous edificis repartits entre els deu districtes de la ciutat de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet. Com a novetats, Ciutat Vella presentava el renovat Teatre Principal, la font

de Carmen Amaya i el Mercat del Born. Entre les novetats al districte de l'Eixample hi havia la Casa Planells de Josep M. Jujol, el Palau de Baró de Quadras i alguns habitatges particulars ubicats a l'esquerra del districte. A Gràcia, la nova seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya, a la plaça de Gal·la Placídia, ha sigut una de les novetats més remarcables.

A les Corts, el públic ha pogut endinsar-se a la capella de la Torre Girona, espai on s'allotja el supercomputador Mare Nostrum. En aquest mateix districte, molt a prop de l'espai anterior, s'ha pogut accedir a la residència i oficines Campus Nord de la UPC. A Nou Barris, la Biblioteca i CAP a les antigues cotxeres de Borbó i el Mercat de la Guineueta han estat alguns dels nous espais més destacats. A Sant Martí, la ciutadania ha pogut gaudir per primera vegada del flamant nou edifici Disseny HUB Barcelona, futura seu del museu del disseny, FAD i Barcelona Centre de Disseny (BCD). En aquesta zona, com a novetats el visitant també ha pogut accedir a l'antiga nau-taller Oliva Artés o a la Sala Beckett del Poblenou. En aquest mateix barri, novament s'han pogut visitar, entre d'altres, els edificis de la 'nova Barcelona' com la subseu del CNMC o el de Mediapro. I a Sants-Montjuïc, les novetats més destacades han estat l'Hotel Miramar i les terrasses del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

A Sarrià-Sant Gervasi, han destacat l'edifici d'habitatges Les Cotxeres de José A. Coderch i l'Institut Menéndez y Pelayo. També cal esmentar la incorporació al catàleg del restaurant Il Giardineto, espai que aquest any havia rebut novament el premi FAD d'interiorisme per la reforma de l'entrada.

Santa Coloma: visita a les estacions de Fondo i Singuerlín

Finalment, la ciutat convidada de Santa Coloma de Gramenet ha proposat la visita a la biblioteca, la llar d'infants i el mercat de l'edifici Fondo, i també el conjunt arquitectònic format per cinc edificis del recinte Torribera, les estacions de metro Fondo i Singuerlín. En el context d'aquesta mateixa ciutat, el visitant ha pogut accedir també al complex la Pallaresa i l'Institut La Bastida.

stats